Det er sjovt at holde fest og samle hele vennegruppen eller hele familien. Men det er nu også en smule hårdt at lege værtinde og der er meget arbejde i det. 

I denne artikel kan du finde en række gode råd til, hvordan du skaber en rigtig god fest. Med disse råd bliver det forhåbentlig en smule nemmere at overskue det hele. 

Mennesker spiser mad

Stil det rette på bordet

Til de fleste danske fester skal der noget alkohol på bordet. Skal der også det til din fest? I så fald er det også en god ide at spørge sig selv, præcis hvilken form for alkohol der skal sættes frem. Er det for eksempel en fest, hvor der skal vin på bordet? Eller er øl og cider mere passende. 

Det er også vigtigt at spørge andre relaterede spørgsmål til alkoholen. HVILKEN TONIC TIL GIN? Er en rød eller hvid vin det bedste til kødet? Sådanne spørgsmål bør du også stille dig selv. 

For at gøre det nemmest for dig selv som værtinde, så bør du bestille al alkoholen hjem på nettet. Det gør alting en del nemmere, da det dermed blot bliver leveret direkte til adressen. Og du har dermed én mindre ting at se til. 

Dekorationer betyder noget

Overvej også meget gerne hvilke omgivelser i befinder jer i og gør lidt ud af det visuelle, når i nu samles til fest. De kan gøre en hel del og kan sætte den rette stemning frem. 

Det føles først som en rigtig fest, hvis der også er pyntet op til det. Det er en måde at omvende et festlokale til et bart rum til et rum, hvor man kan skabe nogle gode minder. Og det er også en måde at man for en kort stund kan omvende en stue til et sted, hvor man kan have en hyggelig komsammen med vennerne.

Fest i haven

Saml jer omkring noget mad

Til en fest hører der sig også mad til – især hvis man skal have noget alkohol indenbords. Men hvilken slags mad skal der serveres? 

Det er en god ide at notere sig om eventuelle allergier og veganske præferencer, som dine gæster måtte have. Og bestil derefter al maden udefra. Det gør det en del nemmere for dig.