Livet har det med at gå op ned. Mange mennesker lever vidt forskellige liv, hvor nogle desværre oplever flere nedture end opture. Uanset hvem man er, så har vi alle brug for hjælp – både indvendigt såvel som udvendigt. Dog, er der nogle, der har flere forskellige tilgange til sine problemer – nogle er mere private omkring deres problemer end andre, hvilket skal respekteres, så derfor kan det være en hjælp at gå til terapi.

Professionel hjælp gør underværker

Der er mange former for terapi, som kunne gøre dig godt. Flere klinikker som f.eks. Fróði Debes, kunne måske være det ideelle valg for dig.

De fleste psykologer og psykoterapeuter beskæftiger sig med et eller flere aspekter af psykologi, og specialiserer sig derudover indenfor nogle felter; nogle af disse felter indbefatter: psykoterapi, kognitiv adfærdsterapi, traumabaseret terapi, krops- & gestaltterapi, NLP-terapi, osv.

Psykolog er et bredt spektrum, og det er ikke alle behandlinger, som er nyttige for alle; derfor er det vigtigt, at du i samarbejde med en professionel finder ud af, hvad der fungerer bedst.

Der er meget at vælge imellem

I nedenstående listes der en række terapiformer, du kunne gøre brug af.

Kognitiv adfærdsterapi: En af de mest populære terapiformer, med en vellykket succesmåling. Mange patienter har haft positive oplevelser af terapiens påvirkning bl.a. på lidelser som f.eks. PTSD, spiseforstyrrelser, depression, osv.  Desuden er terapien yderst effektiv, da behandlingen oftest er kortvarig. (ca. 5-20 sessioner).

NLP-terapi: Denne terapiform, er for patienter, der har vanskeligheder med kommunikation. NLP-terapi fokuserer udelukkende på den specifikke patient, og på at forbedre hans/hendes unikke egenskaber.

Krops- og gestaltterapi: Denne form for terapi forbinder krop og sind med hinanden. Med krops- og gestaltterapi, er du bedre i stand til at håndtere, og sætte latente følelser fri, som har ulmet inde i dig i lang tid – i nogle tilfælde alt for længe.